Останки Миколи Руднєва перенесуть зі скверу на кладовище узимку

Середа, 30 серпня 2017, 16:04
Це вимога з санітарних норм
Останки Миколи Руднєва перенесуть зі скверу на кладовище узимку

Таке роз'яснення надав директор КП «Ритуал» Євген Журавльов, - повідомляє «Справжня Варта».

Перепоховання останків Миколи Руднєва, похованого на пл. Героїв Небесної сотні, буде проведено в Харкові цієї зими, - передала прес-служба міськради його слова.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  активісти вимагають перенести могилу Руднєва з центру Харкова на кладовище.

З такою пропозицією до Харківського міського голови Генадія Кернеса звернувся "Східний Корпус", про що повідомив його голова Олег Ширяев.

"Зараз одним з чисельних напрямків нашої діяльності є доведення до логічного завершення процесу декомунізації в місті. На нашу думку, могила радянського ката Руднєва, яка зараз знаходиться на майдані Героїв Небесної сотні - це неприпустимо. І ця ситуація, вимагає негайного вирішення.

Отже, ми звернулись до міської ради з наполегливим проханням провести перепоховання останків Руднєва на одному з міських цвинтарів та припинити паплюжити ім'я Героїв Небесної сотні небажаним сусідством з радянським катом. Ми триматимемо це питання на контролі, доки наша ініціатива не буде доведена до завершення", - написав Ширяев.

Нагадаємо, що в 2015 році в рамках декомунізації пл. Руднєва була перейменована на пл. Героїв Небесної сотні, а самого пам'ятника знесено активістами..

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments