У Харкові з’являться туристичні квест-маршрути

Юлія Гуш  |  Четвер, 31 серпня 2017, 17:28
Ключову роль під час проходження цих маршрутів відіграє QR-кодування історичних об’єктів міста
У Харкові з’являться туристичні квест-маршрути

У Харкові буде створено чотири туристичні маршрути, які перш за все є орієнтованими на дітей та студентів. Під час прогулянки його учасники будуть зчитувати QR-коди за допомогою смартфонів, щоб дізнатися більше інформації про той чи інший історичний об’єкт. За задумом організаторів, цей проект має об'єднати школярів, студентів, переселенців, дітей з інвалідністю та навчити їх працювати як наодинці, так і в команді.

«Будучи викладачкою вишу, я часто стикаюся з тим, що студенти десь хочуть дізнатися про історію Харкова, – розповіла Ірина Тіманюк, кураторка проекту, – але хочуть, щоб це було швидко і безкоштовно. І при цьому ще цікаво. Це були такі відправні точки, з яких ми почали рухати наш проект. У нього є два напрямки: це квести та QR-кодування. Ми пропонуємо проект, який буде включати в себе певну кількість маршрутів. Щоб будь-яка людина, маючи лишень смартфон, змогла б отримати як інформацію про об’єкт, так і цікаве завдання стосовно маршруту».

Також проект має зацікавити свої учасників історією міста. Він передбачає створення таких маршрутів, як «Харків архітектурний», «Харків таємничий», «Харків видатний» та «Харків розважальний». Кожен з них матиме свою специфіку.

«Це «Харків архітектурний», – зазначила Валентина Смачіло, кураторка проекту, – коли людина потрапляє до міста, вона звертає увагу на архітектуру. Ми вважаємо, що харківській архітектурі трохи не приділяється належного значення. Тому хотіли бачити саме архітектурні цікавинки Харкова і показувати невідомі архітектурні шедеври нашого міста саме в цих квест-маршрутах. Далі «Харків таємничий». Наше місто має достатньо довгу історію, де є дуже багато таємничих місць. Дуже багато легенд, цікавих історій, про які ніхто не знає. Навіть корінні харків’яни. Тому наступний маршрут буде присвячений саме вивченню таємниць нашого міста».

Вона також розповіла, що «Харків видатний» буде присвячений відомим меценатам, які брали пряму участь в розвитку міста. А «Харків розважальний» має показати місто в якості розважальної столиці України. Цей маршрут більше за інших буде адаптований для людей з інвалідністю. За словами організаторів, у цього проекту взагалі сильно виражена соціальна складова. Він, зокрема, також буде охоплювати такі незахищені прошарки – сиріт, вихованців дитбудинків, багатодітні сім’ї. Також організатори впевнені, що проект зробить Харків більш привабливим для туристів:

«Будь-яка людина, будь-який іноземець, приїхавши до Харкова, може обрати для себе цікаву тему і витратити на неї годину-півтори, – розповіла Ольга Зміївська, засновниця RC Kharkiv Multination, – це будуть незабутні враження на все життя. Адже Харків, як на мене, залишається незаслужено «нерозкрученим».

Щодо задіяних в проекті QR-кодів, вони дадуть учасникам можливість прочитати цікаву та пізнавальну інформацію на п’яти мовах – українською, російською, німецькою, французькою та англійською. Відкриття першого маршруту заплановане на кінець вересня поточного року.

comments powered by HyperComments