У Харкові має з'явитися свій Урбан Парк

Юлія Гуш  |  Середа, 6 вересня 2017, 17:31
Він об’єднає представників різноманітних вуличних культур, які на даний момент представлені в місті.
У Харкові має з'явитися свій Урбан Парк

Урбан Парк має стати майданчиком, де представники різних вуличних культур будуть не тільки збиратися та обмінюватися досвідом, а й проживати разом на одній території.

«Ми придумали ідею створення Урбан Парку в місті так як в нас є велике ком’юніті вуличних культур, – розповів Єгор Матюхін, співорганізатор фестивалю, – одні (представники) живуть в хороших умовах, інші – в жахливих, але всі хочуть розвиватися та рухатися далі. Ми бачили подібні приклади в інших країнах. Це Урбан центри, де живуть та разом розвиваються представники різних (вуличних) культур».

Але щоб реалізувати проект зі створення подібного центру, організатори проведуть фестиваль «Разом Урбан Парк». Там, на декількох майданчиках площею в 10 гектарів, буде представлена харківська урбаністика, активізм та вуличні культури. Зокрема, учасники фестивалю будуть демонструвати свої наробки та розповідати про те, яким буде той Урбан парк.

Проте це буде двосторонній діалог: організатори центру планують провести дослідження та дізнатися точку зору відвідувачів фестивалю. Зокрема, там пройде воркшоп, під час якого мешканці та потенційні користувачі Урбан центру братимуть участь в його розробці. За словами організаторів, це поширена в Європі практика коли майбутні відвідувачі того чи іншого публічного простору беруть безпосередню участь в його облаштуванні.

«Це співставлення всіх точок зору мешканців, користувачів, потенційних користувачів, модерація цього процесу, – підкреслила Олександра Нарижна, співорганізаторка фестивалю, – результатом нашої роботи стане майстер-план розвитку цієї території, який буде включати всі точки зору та побажання. Наша глобальна задача – щоб всі були задоволені. І міська адміністрація, і мешканці району, і бізнес, який є навколо, і потенційні користувачі Урбан центру».

Як повідомляла «Справжня варта», фестиваль Разом Урбан Парк стратує 10 вересня в парку Машинобудівників і триватиме з 12.00 до 20.00. Він включатиме майстер-класи та змагання вуличних культур (паркур, брейкданс, воркаут, райдер), виступи харківських музикантів, музичну майстерню, дитячі майданчики з розвивальними та навчальними іграми, ярмарок громадських ініціатив, науково-популярні лекції, зону убраністичних та архітектурних експериментів.

comments powered by HyperComments