Харківські військові не змогли зупинити місцевого "Чкалова"

П'ятниця, 8 вересня 2017, 12:06
Незважаючи на пригоду, авіатор-аматор на високоплані «Нарп-1» вдало завершив свій диво-переліт від Нової Водолаги до селища Вишневе
Харківські військові не змогли зупинити місцевого "Чкалова"

Почувши у небі гуркіт мотору, військові у Балаклії обстріляли з автоматів непізнаний літаючий об'єкт, - повідомляє «Справжня Варта»

Об'єктом виявився легкий одномоторний високоплан «Нарп-1», досить рарітетна модель, яку свого часу винайшли для сільського господарства, однак пізніше передали, переважно, в приватні руки льотчикам-любителям.

Як дізналися згодом у поліції, цим "НЛО" керував мешканець Кіровограду / Кропивницького/. Він порушив правила безпеки під час польотів та пролетів над територією військової частини.

Відносно "Чкалова" відкрито кримінальне провадження за ст. 281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України, - повідомили у ГУНП.

Як раніше писала «Справжня Варта», у зв’язку з постійними намаганнями антидержавних сил вчинити провокації біля військових об’єктів, військовослужбовці добових нарядів мають право застосовувати зброю під час несення служби.

Використання безпілотних літальних апаратів над військовими частинами, базами, складами, арсеналами, позиціями бойового чергування будуть вважатися порушеннями, прирівняними до спроби проникнення на територію військового об’єкта. Такі апарати будуть збиватися без попереджень над об’єктами та на підльоті до них. Особи, причетні до таких інцидентів, будуть затримуватися та притягуватися до відповідальності згідно із законодавством України.

Також громадян закликають повідомляти силовикам про підозрілих осіб, помічених поруч з військовими об’єктами.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments