Харків очікує підписання кредитної угоди з Європейським інвестбанком у жовтні

П'ятниця, 15 вересня 2017, 15:09
На продовження будівництва метрополітену потрібні заємні кошти у розмірі 160 млн. євро
Харків очікує підписання кредитної угоди з Європейським інвестбанком у жовтні

Про це було заявлено під час зустрічі з віце-президентом Європейського інвестиційного банку Вазілом Гудаком Віце-прем'єр-міністр України Володимира Кістіона, - повідомляє «Справжня Варта»

За словами Віце-прем'єр-міністра, сьогодні за фінансового сприяння Європейського інвестиційного банку в Україні реалізується 13 проектів. Одним з найбільш успішних є проект розвитку Харківського метрополітену, який буде доповнений підписанням в жовтні цього року нової угоди на 160 млн. євро. Угода передбачає будівництво електродепо «Олексіївське», а також придбання 70 нових вагонів метро.

Як раніше писала «Справжня Варта», Європейський інвестиційний банк готовий надати Харкову кредит на будівництво метро.

Представники Європейського інвестиційного банку схвалили фінансовий контракт з надання кредиту у розмірі 160 млн євро на будівництво Харківського метрополітену.

Раніше  14 липня в Лондоні відбулося засідання кредитного комітету ЄБРР, на якому було розглянуте і затверджене фінансування подальшого будівництва третьої лінії метрополітену в Харкові в обсязі 160 млн євро.

Наступним кроком стане підписання угоди між міською радою, українським урядом і банком на надання кредитних ресурсів на будівництво ст. м. «Державінська» і ст. м. «Одеська», будівництво електродепо за ст. м. «Перемога» і закупівлю 85 вагонів рухомого складу для метрополітену.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments