У Харкові проходитиме перший в Україні конкурс з вітринистики

Субота, 16 вересня 2017, 12:44
У Харкові та Дніпропетровську відбудеться перший в Україні конкурс оформлювачів вітрин. Це нова для України професія, якій майже ніде не вчать.
У Харкові проходитиме перший в Україні конкурс з вітринистики

Для неї потрібні якості художника і продавця, об'єднані в одній людині. Не дивно, що свої сили у вітринистиці пробували Джорджо Армані і Сальвадор Дали — найбільш комерційно успішні творці і самі артистичні продавці своєї епохи, повідомляють організатори.

Фінал конкурсу відбудеться 18 листопада відразу в двох містах.

Коли виникає необхідність у новій професії, вона заповнюється людьми з суміжних областей, діляться досвідом організатори. Так, оформлення вітрин в Україні майже ніде не вчать, але ринок диктує свої вимоги — на витринистів перенавчаються флористи, пакувальники подарунків або мерчендайзери, несучи з собою в професію навички і прийоми з "минулого життя". Тому на конкурс звуть всіх творців візуального та прикладного, початківців і досвідчених. А якщо серед них буде професійний витринист, це буде справжнім сюрпризом. Втім, перемогу це йому не гарантує. 

На конкурсі можна отримати цінний досвід і поради фахівців, знайти партнерів і клієнтів і укласти перший професійний договір. Наприклад, переможці в обох містах отримають можливість попрацювати в команді професіоналів під час Різдвяного декорування і контракт на самостійне оформлення торгових галерей ТРЦ «Дафі» до Дня Закоханих. А ще — по 10 000 грн. Призери (ІІ та ІІІ місця) отримають сертифікати на навчання на профільних курсах по витринистике. Особливі подарунки, приготовані для володарів Призу глядацьких симпатій — теж для окремих Харкова і Дніпра.

Конкурс, вважають його організатори, особливо буде цікавий студентам профільних Вузів і факультетів, театральних художників, декораторам, представникам дизайн-маркетів. Щоб стати конкурсантом, потрібно подати заявку на участь до 24 вересня.

comments powered by HyperComments