Стосунки Харківщини і Великопольщини набирають нових обертів - Світлична

П'ятниця, 22 вересня 2017, 17:11
Харківська область та Великопольське воєводство мають значні перспективи для розширення співпраці у сфері самоврядування й культури
Стосунки Харківщини і Великопольщини набирають нових обертів - Світлична

Губернаторка на зустрічі з головою Сеймику Великопольського воєводства Республіки Польща запропонувала розвивати економічні відносини між двома важливими центрами України і Польщі, - повідомляє «Справжня Варта».

Голова ХОДА Юлія Світлична: "Ми з вами дивимося вперед, окреслюємо ті сфери й ті напрямки, у яких можемо бути корисними один для одного. Зовнішньоторговельний оборот між нашими двома країнами за останній рік зріс майже на 20 %, але ми можемо ще активізувати нашу економічну співпрацю, а також поглибити соціальні та культурні зв’язки".

Голова Сеймику Великопольського воєводства Республіки Польща  офія Шальчик підкреслила, що Харківська область та Великопольське воєводство мають значні перспективи для розширення співпраці у сфері самоврядування й культури.

«Але особливо нас цікавить створення умов для економічної співпраці, - відзначила голова Сеймику Великопольського воєводства. – Це і є метою нашої зустрічі. У Харківської області дуже активний керівник, ви багато зробили для розвитку свого регіону. Сподіваюся, що під час перебування на цьому форумі ми окреслимо конкретні справи».

Як раніше писала «Справжня Варта», Юлія Світлична та Посол США в Україні Марі Йованович зустрілися напередодні економічного форуму у Харкові.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, на самому форумі підпишуть контракти на суму близько 100 мільйонів доларів. А  після форуму інвестиційна активність впродовж року надасть додаткових 200 - 250 млн дол. інвестицій в економіку області.

Пленарне засідання IX Міжнародного економічного форуму  «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» розпочався 22 вересня. Місце проведення – традиційне: готель «Premier Palace Hotel Kharkiv» (пр. Незалежності, 2).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments