Йованович заявила про важливість Харківщини для США/ Фоторепортаж

П'ятниця, 22 вересня 2017, 11:59
Такої ж думки притримується і посол Японії. Вони обіцяють сприяти інформаційному висвітленню можливостей та потенціалу регіону в США і Японії
Йованович заявила про важливість Харківщини для США/ Фоторепортаж

Посли Сполучених Штатів Америки та Японії в Україні Марі Йованович та Шігекі Сумі беруть участь у форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», - повідомляє «Справжня Варта»

Йованович: «Для мене велика честь брати участь у цьому форумі - вже вдруге. Для Сполучених Штатів Харківський регіон надзвичайно важливий. Тому зі мною сьогодні делегація США, до якої входять, у тому числі, представники бізнесу. Ми сподіваємося на плідну співпрацю в рамках форуму».

Сумі: «В Україні добре відомо, що Харківська область - технічний та промисловий центр. В Японії про це поки що не знають. Я тут, щоб отримати якомога більше інформації та розказувати про ваш регіон в Японії. Запити, які сьогодні є в Японії, зокрема, в IT-сфері, можуть бути вирішені завдяки співпраці з Харковом».

Як раніше писала «Справжня Варта», Президент України Петро Порошенко у привітання до учасників форуму заявив, що "Харківський форум є платформою для відкритого діалогу між владою та бізнесом, для встановлення контактів між інвесторами та підприємствами, що шукають фонди для впровадження інноваційних ідей та розширення виробництва".

Президент підкреслив, що "сценарій розвитку нашої держави – «Успішна європейська Україна успішних українців», а  "Форум є одним з драйверів впровадження цього сценарію в життя".

Як раніше писала «Справжня Варта», Юлія Світлична та Посол США в Україні Марі Йованович зустрілися напередодні економічного форуму у Харкові. Під час зустрічі голова ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні обговорили наявні перспективи співпраці, а також результати реалізованих на цей момент спільних проектів. Зокрема, предметом обговорення стала робота Регіонального центру надання адміністративних та соціальних послуг, у відкритті якого 1 вересня 2017 року пані посол взяла участь разом з Президентом України Петром Порошенком.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments