У Харкоів відродився міжнародний фестиваль театрів ляльок

П'ятниця, 22 вересня 2017, 16:06
Він не проводився у нас з 2008 року
У Харкоів відродився міжнародний фестиваль театрів ляльок

І з 25 вересня Харків прийме кращі театральні колективи з України, Аргентини, Іспанії, Італії та Молдови. Всього пройде десять вистав для дітей, - повідомляє «Справжня Варта».

Вхід на всі вистави - безкоштовний (більшість з них пройде в Будинку актора, вул. Манізера, 3).

IV Міжнародний фестиваль театрів ляльок та інших форм сценічної анімації «Anima» пройде з 25 по 29 вересня.

Відкриє фестиваль спектакль «Їжачок з туману» Харківського державного академічного театру ляльок імені В. А. Афанасьєва в постановці режисера Оксани Дмитрієвої. Київський муніципальний академічний театр ляльок представить свою версію казки Редьярда Кіплінга «Слоненя» у виставі «Чому довгий ніс у слона?». Молодий харківський колектив «Малий театр маріонеток» покаже «Вертеп», хмельницький театр представить постановку за ранніми віршами і листами Лесі Українки «Лесині листи», а Київський театр маріонеток - казку «Червона Шапочка».

Кишинівський Республіканський театр ляльок «Лікуріч» привезе з собою «Легенду про добре серце». Гості з Іспанії представлять свій варіант казки «Вовк і семеро козенят», а лялькарі з Аргентини - дитячу постановку «Блакитний шарф». Новим для харків'ян стане «Театр ніг» з Верони. Олександр Інюточкін зазначив, що актриса з Італії буде грати без слів, а іспанські постановки будуть йти з перекладом.

Також в рамках фестивалю в Харківському театрі ляльок відбудеться благодійна вистава для дітей з обмеженими можливостями, а в університеті мистецтв пройдуть майстер-клас київського режисера Михайла Яремчука і відкритий урок викладача вишу Олександра Коваля.

Журі фестивалю представлять харківський оглядач культури і мистецтв Олександр Аннічев, журналіст, театральний і літературний критик Юрій Хомайко і декан факультету ХНУМ Яна Портова. Кращі вистави отримають гран-прі, а також першу, другу і третю премії. Церемонія нагородження відбудеться на закритті фестивалю 29 вересня, - повідомили у міськраді.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Харківському театрі ляльок: відкрито меморіальну дошку великому лялькарю Віктору Афанасьєву/ Фоторепортаж.

На церемонію відкриття, яка зібрала акторів Харківського державного академічного театру ляльок , студентів, багатьох небайдужих до цього мистецтва харків'ян, приїхав онук Віктора Афанасьєва - актор Полтавського академічного обласного театру ляльок Андрій Довгаль-Афанасьєв.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments