Україна здатна за рік нагодувати до 500 мільйонів людей – В. Звєрєв

Субота, 23 вересня 2017, 19:08
На сьогоднішній день Україна є світовим лідером поставки продуктів сільського господарства, проте її потенціал використовується всього на 30%.
Україна здатна за рік нагодувати до 500 мільйонів людей – В. Звєрєв

Про це розповів Віктор Звєрєв, президент Харківської торгово-промислової палати під час закриття Міжнародного економічного форуму. За його словами, Україна на сьогоднішній день є не тільки аграрною країною, а й світовим лідером з поставки продуктів сільського господарства та продуктів харчування.

«І за підрахунками експертів, Україна здатна нагодувати в рік до 500 мільйонів людей, – розповів Віктор Звєрєв, –і на сьогоднішній день цей потенціал використовується всього на 30%. Харківська область займає лідуючі позиції у виробництві продукції сільського господарства. І для цього є хороші умови. В Харківській області є великий потенціал, родючі ґрунти, технології. І останнім часом збільшилося валове виробництво зернових культур в два рази. Соняшника – в три рази. На сьогодні Україна займає перше в світі місце з експорту соняшникової олії».

Він зазначив, що на сьогоднішній день найважливіша глобальна проблема світу – це голод та забезпечення населення продуктами харчування. За словами Звєрєва, експерти  палати підрахували, що до 2025 року населення землі складатиме 9 мільярдів людей. Це при тому, що площі родючих ґрунтів зменшуються.

«Це свідчить про те, що нам є над чим працювати, – підкреслив Віктор Звєрєв, – що нам необхідно збільшити виробництво продуктів сільського господарства і продуктів харчування. І в нас для цього є все. Україна дуже динамічно розвивається. Якщо в інших країн десятиліття чи навіть більше для розвитку, то в нас цього часу немає. І ми маємо пройти цей шлях розвитку за дуже короткий проміжок часу. І зайняти своє достойне місце у світі по забезпеченню населення найнеобхіднішим – продуктами харчування».

comments powered by HyperComments