Харківщина підготувала до відправки перший гуманітарний вантаж для Вінниці - Світлична

Середа, 27 вересня 2017, 19:07
Зібрано 20 тонн вантажу
Харківщина підготувала до відправки перший гуманітарний вантаж для Вінниці - Світлична

Про це повідомила губернаторка, - повідомляє «Справжня Варта»

Юлія Світлична: «Ми підтримуємо зв'язок з Вінницькою ОДА й сформували склад гуманітарної допомоги, виходячи з потреби. Цю допомогу відправимо вже сьогодні. Також формуємо вантаж будматеріалів, який плануємо відправити найближчим часом. Ми маємо досвід ліквідації наслідків подібної надзвичайної ситуації, тому також готові надати будь-яку необхідну консультативну та організаційну допомогу, а також направити фахівців».

Голова ХОДА зазначила, що Вінницька область однією з перших прийшла на допомогу Харківщині під час надзвичайної ситуації в Балаклії, і наш регіон, у свою чергу, готовий допомогти Вінниці всім необхідним.

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична запропонувала допомогу Вінниччині у ліквідації наслідків НС. За словами губернатора, наш регіон цілком розуміє проблему. Це пов`язано з подіями у Балаклеї. 

26 вересня виникла велика пожежа на 48-му арсеналі ЗСУ у Вінницькій області, що в 2 кілометрах від межі Калинівки. На складах зберігається 188 тис. т боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та "Град".

Як відомо, за офіційними даними,  загалом, у місті Балаклія і селах, які постраждали від НС на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель, у тому числі 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments