На Харківщині проблем із рейдерським захопленням сільськогосподарських угідь немає – Петренко

Середа, 4 жовтня 2017, 21:57
Завдяки ефективній роботі антирейдерських аграрних штабів на Харківщині регіону вдалося уникнути серйозних спроб захоплення земель чи збіжжя.
На Харківщині проблем із рейдерським захопленням сільськогосподарських угідь немає – Петренко

Про це на засіданні штабу повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, який з одноденним робочим візитом відвідав Харківську область, інформує «Справжня Варта».

«Цього року на Харківщині проблем із рейдерським захопленням сільськогосподарських угідь немає. І це пов’язано не лише з тим, що в цьому регіоні питома вага сільського господарства не така значна, як у центральних та південних областях, а й з ефективною роботою аграрних штабів», - зазначив очільник Мін’юсту.

Він повідомив, що з середини серпня, коли дана ініціатива була запущена по всій країні, на Харківщині тут проведено 5 засідань оперативного штабу та 7 робочих зустрічей фермерів з представниками органів місцевого самоврядування.

«Та найголовніше – здійснено 37 виїздів мобільних точок доступу, завдяки чому консультації отримали сотні громадян», - додав Міністр юстиції.

За його словами, за підсумками роботи штабів у період збору врожаю буде розроблено відповідні інституційні зміни до чинного законодавства.

«Ми маємо повністю прибрати будь-яке підґрунтя для можливості маніпулювання та незаконного заволодіння земельними ділянками», - заявив Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту також взяв участь у відкритті І Харківського міжнародного юридичного форуму «Право та проблеми сталого розвитку у глобалізованому світі». Він привітав учасників від імені Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та побажав плідних і цікавих дискусій.

Виступаючи в рамках форуму, Міністр юстиції зауважив: за останні 3,5 роки українські юристи постали перед новими викликами – юридичною війною з країною агресором.

«Я пропоную створити на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого аналітичну групу, яка додатково опрацює десятки тисяч доказів щодо порушення прав громадян та міжнародного права з боку Росії, зібраних Мін'юстом. Її представники матимуть доступ до всіх без виключення доказів і займатимуться формуванням узгодженої юридичної позиції для наступних справ України проти країни-агресора у міжнародних судах», - зазначив Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту також поспілкувався зі студентами Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments