Лекція про датський дизайн інтер’єрів відбудеться під час Днів Данії в Харкові

Субота, 7 жовтня 2017, 10:16
Про те, чому “всередині” не менш важливо, ніж “ззовні”, харків’янам розповість датська дизайнерка, архітекторка та засновниця агенції SIGNAL Гітте Андерсен.
Лекція про датський дизайн інтер’єрів відбудеться під час Днів Данії в Харкові

Відкрита лекція для всіх охочих “Mental Rebuild” відбудеться в неділю, 8 жовтня, о 17:00 у Харківській Школі Архітектури, ХША (вул. Конторська 5).

На лекції мова йтиме про стратегічний менеджмент робочого простору -- про те, як сучасний, правильно спланований дизайн приміщення впливає на його ефективність, на самопочуття тих, хто в ньому знаходиться. Інакше кажучи -- як активувати всі невикористані квадратні метри в будівлях, аби створити кращі умови для життя, навчання чи роботи.

Гітте Андерсен читає лекції у багатьох міжнародних організаціях, при Датському уряді та муніципалітетах, а також у стейкхолдерських організаціях у сфері будівництва та нерухомості Danish Facilities Management. Тож, переконані організатори заходу, її досвід у сфері інноваційного проектування та менеджменту змін буде вкрай корисним для українців.

Лекція є водночас частиною публічної програми ХША та фестивалю “Дні Данії в Україні”. Вона пройде за участі Надзвичайного та Повноважного посла Королівства Данії в Україні пана Рубена Медсена.Також на лекцію запрошують міських громадських активістів, підприємців, зацікавлених у проектах міського розвитку, молодих спеціалістів у сфері урбан-дизайну, архітектури, дизайну інтер’єрів, міського планування, представників будівельних компаній, а також тих, кого хвилює те як раціонально використовувати простір будівель.

“Датський дизайн давно став світовим брендом. Зразком функціональності, сміливості, людського виміру об’єктів та їх позачасової цінності, -- кажуть організатори. -- Будівля це, меблі чи одяг, їх світову впізнаваність забепечують чисті, прості лінії, вискоякісні матеріали та класичні форми, які завжди залишаются стильними. Тож ми запросили одну з провідних датських дизайнерок розповісти про те, на чому базується цей успіх і як навчитися перебудувати свій мозок заради ефективної та інтелектуальної перебудови навколишнього простору”.

“Сучасний архітектурний бум у Копенгагені прикував погляди планувальників міст зі всього світу. Архітектурний дизайн датської столиці знаходить натхення у світлі, воді, відкритих просторах та сталому розвитку. У міському пейзажі центру Копенгагена домінують чотири-шестиповерхові будинки, а не хмарочоси зі скла та сталі, це дуже людський вимір житла, вимір міста. Цьому є багато причин, одна з них -- це те, що секрети фунціональної якості дизайну та архітектури знаходяться, щонайменше, так само всередині будівлі як і ззовні. Данці давно зрозуміли цей секрет, і нам варто прислухатися до їхніх порад” --  відзначають організатори на сторінці FaceBook-заходу.

Лекція читатиметься англійською із синхронним перекладом на українську.

Програма Днів Данії у Харкові. 

comments powered by HyperComments