ЛГБТ-акцію в Харкові перенесли

Вівторок, 10 жовтня 2017, 21:34
Акцію на підтримку ЛГБТ-спільноти охоронятимуть 200 поліцейських і бійців Нацгвардії.
ЛГБТ-акцію в Харкові перенесли

Захід приурочено до міжнародного дня камінг-ауту (в перекладі з англійської coming out означає «розкриття», «вихід»). Стосовно «тематичних» людей це означає процес відкритого та добровільного визнання людиною своєї сексуальної орієнтації.

Спочатку організатори планували провести захід о 18:00 біля будівлі ХНАТОБу, але пізніше в усному порядку повідомили про перенесення на площу Конституції.

Як повідомили в Нацполіціі, орієнтовна кількість учасників акції –- 100 осіб. Інших заявок на проведення масових заходів на цей час не подавалося. Стежити за порядком під час акції будуть близько 200 співробітників поліції і Нацгвардії.

Як повідомляла «Справжня Варта», вуличний концерт, присвячений Міжнародному дню камінг-ауту, зіграють група Alcohol Ukulele і ЛГБТ-хор. 

Міжнародний день камінг-ауту, 11 жовтня, був заснований в 1988 році в пам'ять про Марш ЛГБТ-людей у ​​Вашингтоні. Тоді в марші взяли участь понад півмільйона людей, які вимагали рівних прав та боротьби з дискримінацією.

День камінг-ауту спочатку з'явився як національне свято в США, але зараз його відзначають на міжнародному рівні – в Німеччині, Швейцарії, Канаді, Ірландії, Великобританії, Австралії, Хорватії, Нової Зеландії, Нідерландах etc.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments