Світлична порушила питання стосовно продовження програми з реабілітації воїнів АТО у шпиталях Польщі

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 16:42
Маршал Сенату Республіки Польща Станіслав Карчевський її підтримав
Світлична порушила питання стосовно продовження програми з реабілітації воїнів АТО у шпиталях Польщі

Про це вони договорилися під час передачі Харківському військовому госпіталю медичного обладнання від Сенату Польщі, - повідомляє «Справжня Варта».

Карчевський: «Щойно я повернуся до Польщі, я порушу це питання перед Міністерством охорони здоров’я. Таку допомогу ми вже надавали. Ми будемо продовжувати й надалі надавати можливість пораненим українським військовим проходити реабілітацію в Польщі».

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що це «тільки початок нашої плідної співпраці. Сподіваюся, що всі проекти, які ми обговорили зі Станіславом Карчевським, будуть реалізовані найближчим часом».

Госпіталь отримав від Польщі аудіометр, електронні медичні ваги, лампу та окуляри для проведення операцій, візок для пацієнтів, стерилізаційний комплекс.

Як пізніше напише Юлія Світлична, "передане до шпиталю медичне обладнання - лише початок нашої співпраці. Вже обговорили можливість проходження реабілітації ветеранів АТО у найкращих лікарнях Польщі. Впевнена, що в найближчий час це буде реалізовано".

Як раніше писала «Справжня Варта», Станіслав Карчевський перебуває з візитом в Харківській області 13 жовтня. Він відвідає Військово-медичний клінічний центр Північного регіону та Українсько-польський меморіал жертвам тоталітаризму.

Першим пунктом у програмі візиту маршала Сенату Республіки Польща стала зустріч з головою ХОДА. Головними темами для обговорення стали питання співпраці між Харківщиною та Польщею, а також безпеки.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments