Ветерани АТО отримали документи на нові земельні ділянки/ Фоторепортаж

Юлія Гуш/ Фото/  |  П'ятниця, 13 жовтня 2017, 20:18
13 жовтня учасники АТО, серед яких і 5 сімей загиблих воїнів, отримали в користування 231 ділянку в Харківському та Вовчанському районах (46 - для ведення особистого сільського господарства і 185 садових ділянок по 12 соток)
Ветерани АТО отримали документи на нові земельні ділянки/ Фоторепортаж

Захисники України напередодні свого свята отримали ще 231 земельну ділянку. Ділянки знаходяться за межами населених пунктів: міст Люботин та Вовчанськ, селища Васищеве, сіл Рубіжне, Охрімівка і Вовчанські Хутори

Під час процедури передачі наказів начальник ГУ Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок привітав воїнів від імені глави ХОДА Юлії Світличної.

Він повідомив, що з моменту початку видачі землі учасникам АТО (1 липня 2014 року) в Харківській області створено 18 садових товариств. Всього видано 7319 дозволів на розробку землевпорядної документації на загальну площу 9,2 тис. га. Головним управлінням прийнято 5386 наказів про затвердження документації та передачу у власність земельних ділянок загальною площею 6,5 тис. га. З них 2023 земельні ділянки - для ведення садівництва (2 тис. га) і 3363 - для ведення особистого сільського господарства (6,3 тис. га).

За словами Євгена Оберемка, у Вовчанському районі садові ділянки розташовані у мальовничому місці біля річки Сіверський Донець і лісу.

«Спочатку учасники АТО попередньо обрали місце, потім ми його затвердили», - розповів Євген Оберемок.

Крім того, він зазначив, що сьогоднішній наказ про передачу у власність - це 90% від загального оформлення землі. Учасникам АТО залишилося лише отримати свідоцтво на право власності.

«Деякі хлопці зараз знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції, – розповів Микола Сапелкін, голова ради Спілки ветеранів АТО, – тому члени їх родин за довіреністю будуть отримувати ці земельні ділянки… Межі цього масиву землі встановлені поки що на папері. В людей є технічна документація. А вже потім, коли створять садовий кооператив, вони самі домовляться хто буде займатися розподілом земельних ділянок. Хто буде встановлювати кілки, хто буде встановлювати паркани, що садити на першому етапі».

В першу чергу документи на землю були видані родичам загиблих. Їх пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання. Тепер учасникам АТО та членам їх родин залишається визначитися з тим, що робити з землею. Наприклад, Сергій Слабий планує побудувати там невеличкий будинок, адже дачу не завжди можна купити чи отримати.

«Зараз головне – отримати документи, – зазначив він, – а вже потім працювати з цією землею. Знаєте, приємно щось отримувати від держави. Хоча це зазвичай робить Спілка ветеранів АТО. Приємно щось мати від цієї держави. А не так що нас забувають і гублять з поля уваги. Я думаю, ці ділянки допоможуть в мирному житті. Адже побачивши те, що було там, хочеться трохи спокою. Це дозволить краще адаптуватися. Як то говорять: чим ближче до землі – тим ближчий рідний край».

Як раніше писала «Справжня Варта», сім тисяч учасників АТО отримали дозволи на землю на Харківщині.

Всього до Головного управління Держгеокадастра в Харківській області від учасників АТО надійшло 8909 заяв на оформлення земельних ділянок.

Також ветерани АТО на Харківщині отримали документи на землю/ Фоторепортаж.

Відбулася видача наказів про передачу у власність земельних ділянок військовослужбовцям 92 ОМБр.

«Завдяки таким людям ми можемо знаходитись тут, під мирним небом, – наголосив Євген Оберемок, начальник ГУ Держгеокадастру в Харківській області, – і єдине що може зробити Держгеокадастр Харківської області, держава – це реалізувати ваше право на земельні ділянки. Щоб ви ним скористувались першочергово. Сьогодні ми вручимо вам 50 ділянок (Малинівська сільска рада) і 109 ділянок ( Качетовська сільська рада) під індивідуальне садівництво».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments