Пам’ять загиблих українських воїнів була вшанована на Алеї Слави

Неділя, 15 жовтня 2017, 10:13
Рідні, бойові побратими, волонтери та представники керівництва області поклали квіти на могили 34 українських бійців.
Пам’ять загиблих українських воїнів була вшанована на Алеї Слави

Алея Слави на 18-му кладовищі в Харкові була створена всього за кілька літніх місяців. Ідею впорядкувати могили воїнів АТО та об’єднати їх у алею висунув голова Всеукраїнського об'єднання сімей загиблих і зниклих безвісти захисників України Марині Поляковій та засновник ГО «Східний корпус» Анатолій Сидоренко.

«На початку літа домовилися, що необхідно встигнути створити алею до 14 жовтня, – розповідала волонтерка Ярина Чаговець, – зробили все дуже швидко. На жаль, ще 2 могили мають упорядкувати – на тому тижні тут були поховані два наших хлопці».

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк у свою чергу заявив, що створення Алеї Слави результатом об’єднання зусиль громадськості та влади: «Сьогодні ми віддаємо шану тим героям, які поховані на цій алеї. Нашим землякам, харків’янами, які віддали найдорожче, що є в людини, – життя - задля того, щоб ми могли жити під мирним небом, могли розбудовувати нашу область та нашу Україну. Їхня жертовність вимагає від нас відповідальності. Ми зобов'язані шанувати пам'ять цих людей та на їх прикладі вчити дітей, ростити майбутні покоління», - сказав Михайло Черняк, звертаючись до всіх присутніх на заході».

Як повідомляла «Справжня варта», національна гвардія України зняла патріотичний відеоролик для підняття бойового духу захисників України. Зйомки ролика відбувалися на одному з військових полігонів, де йде підготовка та злагодження підрозділів НГУ.

comments powered by HyperComments