У Харкові проведуть IT-конференцію

Середа, 18 жовтня 2017, 21:58
IT-конференція «Життя проекту 2.0. Новий рівень» відбудеться 21 жовтня в івент-зоні Fabrika.space, що розташована на вулиці Благовіщенській, 1.
У Харкові проведуть IT-конференцію

Конференція пройде для неайтішніков – людей, які тільки хочуть познайомитися з цією сферою, повідомляє «Справжня Варта».

На конференції молоді люди зможуть безкоштовно дізнатися про цікаві напрямки IT-індустрії і, можливо, вибрати свою майбутню професію.

Це вже друга така конференція, і подібні планують проводити щорічно. Цього року серед тем, які обговорять на конференції, – front-end і back-end розробка, управління проектами, тестування, інтернет-маркетинг, штучний інтелект. Лекції читатимуть фахівці з досвідом роботи від 5 до 25 років з Харкова та Києва, у тому числі керівники IT-компаній. Всього планують виступити 12 спікерів. Для учасників конференції пройде розіграш призів, можна буде виграти ігрові мишки, екшн-камери, сертифікати на безкоштовне навчання в IT-школах. Також буде організована розважальна зона, всі бажаючі зможуть одягнути окуляри, політати в віртуальній реальності та покерувати зорелітом у Космосі. У такий спосіб IT-компанії підтримують розвиток своїх же майбутніх співробітників.

«У Харкові велика кількість технічних вузів, де навчається багато талановитих молодих людей. У нашого міста великий потенціал. Ми як компанія, яка працює на локальний ринок, повинні створювати умови для розвитку фахівців, щоб Харків став столицею IT-сфери. Хороших спеціалістів не так багато, незважаючи на те, що з'являються школи, курси, семінари, а в компаніях – недобір. Студенти – це вже потенційно майбутні співробітники, які будуть створювати і працювати. Потрібно підтримувати молодь, щоб вона залишалася жити і працювати в Харкові», – сказав один з організаторів конференції Віталій Кравченко.

Ініціативу провести конференцію підтримала Молодіжна рада при Харківському міському голові. Її очільник  Михайло Лазарєв зазначив, що попит на вивчення IT-сфери зростає. У Харкові вона активно розвивається, тому необхідно заохочувати молодь, яка прагне займатися цим видом діяльності. Нещодавно в Харкові вже провели освятній проект для молоді – 60 школярів пройшли IT-навчання і створили свої проекти, у числі яких – створення сайту для міського соціального центру «Сім'я».

«Наступного року заплановано відкриття «Портал харків'янина» – сайту і додатку, завдяки яким кожен харків'янин зможе висловити свою ініціативу з розвитку Харкова, дізнатися міські новини, внести пропозиції. Харків розвиває IT-сферу», – сказав Михайло Лазарєв.

Реєстрація учасників на конференцію відкриється о 12:00 21 жовтня, виступи пройдуть з 13:00 до 19:30. Заплановано також три кави-брейки для спілкування зі спікерами та учасниками.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments