У Харкові стартував VI Міжнародний радіоелектронний форум

Юлія Гуш  |  Вівторок, 24 жовтня 2017, 14:47
Мета форуму полягає в обговоренні основних проблем та задач, які виникають в прикладній та фундаментальній складових радіоелектроніки.
У Харкові стартував VI Міжнародний радіоелектронний форум

Форум під назвою «Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку» буде проходити з 24 по 26 жовтня в Харківському національному університеті радіоелектроніки. В ньому беруть участь науковці, керівники держустанов, аспіранти та студенти як з України, так і з-за кордону.

«Цей форум завершує цикл наукових конференцій, які проводилися протягом двох років в нашому університеті, – розповів Валерій Семенець, ректор Харківського університету радіоелектроніки, – це як підсумок нашої наукової діяльності. Тут представлена вся наукова еліта України. Ми сподіваємося, що вона дасть поштовх в такий складний для науки час. Щоб вона успішно розвивалась».

Під час наукових конференцій учасники форуму, зокрема, будуть обговорювати проблеми біомедінженерії та інфокомунікацій, говорити про сучасні інформаційні системи та технології, робити доповіді на такі теми, як «Функціональна база наноелектроніки» і «Виробництво та мехатронні системи». За словами організаторів, порушені там питання є актуальними не тільки для економічного та соціального розвитку України, а й для зміцнення її обороноздатності.

«Ми всяко підтримуємо проведення заходу, – заявив Володимир Ігнатьєв, перший заступник директору Департаменту науки і освіти ХОДА, – і розвиток радіоелектроніки взагалі. Хочу сказати, що це актуальний і дуже сьогоденний напрямок. Тому що від цього залежить вчасність всіх тих розробок, які зараз є. А вони дуже актуальні».

Щоправда, були згадані і актуальні проблеми університетської науки. А саме – нестача необхідних коштів для її розвитку та необхідність шукати додаткові джерела фінансування.

comments powered by HyperComments