У Харкові презентували концепцію «Монументу захисників України»

Неділя, 29 жовтня 2017, 13:42
З цього приводу був підписаний меморандум про співпрацю між громадськими організаціями учасників АТО.
У Харкові презентували концепцію «Монументу захисників України»

Заплановано, що монумент має з’явитися поблизу станції метро «Захисників України»,  на центральній алеї парку. За задумом авторів монументу, цей пам’ятник має стати уособленням єдності України. Його концепція вже була затверджена ветеранськими організаціями, хоча в майбутньому можливі незначні зміни.

«Концепція дозволяє сприймати цей монумент по-різному, – розповів Олександр Ларін, заступник голови ВОО «Союз ветеранів АТО правоохоронних органів», – все просто і зрозуміло. Ця простота буде супроводжуватися новітніми технологіями. І містити QR-код, щоб можна було зі смартфону зчитати інформацію, побачити пов’язані з пам’ятником фото і відео».

Монумент являє собою колону, увінчану тризубом. Балки на ній мать символізувати всі області України, в тому числі і Крим. Фундамент буде виготовлений у вигляді хреста, щ о має відсилати до козацьких традицій.

«Особлива увага приділена підсвічуванню, – зазначив Антон Сосницький, голова ГО «Антикорупційний блок учасників АТО», - пам’ятник буде масштабним, помітним. З матеріалів буде використовуватися мармур, бетон, граніт, бронза».

Як дорого обійдеться будівництво монументу – поки о невідомо. На даний момент на його створення було зібрано 126 тисяч гривень.

comments powered by HyperComments