Світлична бере участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України

Середа, 1 листопада 2017, 13:02
На Харківщину приїхали нардепи, які відповідають за законотворче забезпечення правоохоронної діяльності
Світлична бере участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України

Такі засідання парламентських комітетів, а на Харківщині воно вже четверте, надають змогу прямого діалогу із законотворцями, - повідомляє «Справжня Варта».

Таку думку під час засідання висловила губернаторка.

Голова ХОДА Юлія Світлична: "Це дає нам змогу прямого діалогу із законотворцями. Надзвичайно важливо, коли те, що відбувається в регіоні, ми можемо напряму доносити до депутатів Верховної Ради - щоб оперативно та якісно реагувати на виклики та проблеми, які є на Харківщині».

Проведення на Харківщині сьогодні засідання саме цього парламентського комітету мотивується тим, що питання безпеки та стану правопорядку є пріоритетом для прикордонної області.

«Саме Харківщина потребує сьогодні особливої уваги, тому що гарантування безпеки та мирного життя на території області надає нам можливість зосередитись на соціально-економічному розвитку, - сказала Юлія Світлична. - Повна координація та взаємодія органів влади з силовими структурами на сьогодні надає нам змогу якісно розвивати регіон, залучати інвестиції, проводити спортивні та масові заходи».

Голова ХОДА також підкреслила, що дуже важливо знайти той паритет, який, з одного боку, буде захищати конституційні права кожного громадянина, а з іншого – надасть змогу силовим структурам та правоохоронним органам якісно, фахово та оперативно використовувати інструментарій, щоб упереджувати злочинну діяльність.

Раніше «Справжня Варта» писала про підсумки харківського засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи.

Під час обговорення питання децентралізації в рамках засідання виступила з ініціативою щодо запровадження окремих семінарів для представників депутатського корпусу задля того, щоб підвищити відповідальність депутатів перед населенням, запроваджуючи при цьому найкращі практики ЄС.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments