20 листопада Харків має відвідати екс-мер Нью-Йорка і радник президента США Рудольф Джуліані

Середа, 1 листопада 2017, 22:54
У Харкові працюють над створенням системи «Безпечне місто»
20 листопада Харків має відвідати екс-мер Нью-Йорка і радник президента США Рудольф Джуліані

Система «Безпечне місто» допоможе підвищити рівень громадської безпеки, передає «Справжня варта».

Про це йшла мова на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законотворчого забезпечення правоохоронної діяльності, яке відбулося в Харкові 1 листопада. У рішенні проблем, пов'язаних з безпекою, керівництво Харкова використовує міжнародний досвід.

Як повідомив повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, 20 листопада місто має відвідати екс-мер Нью-Йорка і радник президента США Рудольф Джуліані, який презентує програму удосконалення системи в роботі з правоохоронними органами. Також харків'янам представлять рекомендації зі створення Єдиного міського ситуаційного центру, мета якого - підвищення рівня громадської безпеки за рахунок обміну інформацією і координації всіх служб.

«Така робота сьогодні вже ведеться. Ми ефективно працюємо над створенням системи «Безпечне місто». Проект передбачає створення єдиного інформаційного середовища, негайну оперативну взаємодію всіх служб, підвищення відповідальності. Також ми ефективно працюємо з Європейським інвестиційним банком в частині реалізації проектів з безпеки руху – це збільшення пропускної здатності на основних магістралях міста, контроль за транспортними потоками і оптимізація умов руху», – зазначив Ігор Терехов.

При цьому перший віце-мер повідомив, що міська влада вважає за необхідне розглянути можливість внесення змін до низки законодавчих актів. Зокрема, необхідно законодавче забезпечення механізму евакуації незаконно припаркованого транспорту. В рамках децентралізації цю функцію було б доцільно передати органам місцевого самоврядування з можливістю створення муніципальної служби, наділеної повноваженнями розглядати справи про адміністративні правопорушення і здійснювати тимчасове затримання транспортних засобів.

Ігор Терехов підкреслив, що, з огляду на ситуацію в країні і необхідність посиленого контролю за безпекою городян, міська рада продовжить надавати допомогу правоохоронним органам. Так, у 2017 році з міського бюджету на зміцнення матеріально-технічної бази органів Національної поліції було виділено близько 14 млн грн.

«Ми організували велопатрулі, що гідно оцінили городяни. Однією з пріоритетних завдань є зниження злочинності, і в цьому важливу роль відіграє конструктивна взаємодія органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів. Безумовно, криміногенна обстановка залежить від соціально-економічних показників. Саме тому міська та обласна влада робить все можливе для підвищення рівня якості життя та безпеки харків'ян», – сказав Ігор Терехов.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments