В Харкові стане на дві тисячі дерев більше

Субота, 4 листопада 2017, 12:42
Дерева будуть висаджені на харківських вулицях до кінця поточного року.
В Харкові стане на дві тисячі дерев більше

У Харкові вже стартувало осінньо-зимове садіння дерев. Заплановано, що молоді дерева будуть висаджені у всіх районах міста. Наприклад, тільки на центральні Сумській вулиці буде посаджено більше 60 лип. За словами Андрія Дроня, заступника директора СКП «Харківзеленбуд»,саме раннє весняне та осіннє-зимове садіння дає деревам можливість уникнути зайвого стресу та хвороб. При чому, перший сніг не стане цьому перешкодою.

За словами Дроня, в Харкові буде висаджено близько двох тисяч дерев, серед яких будуть липи, клени та ясені. Крім того, будуть садити і каштани, чого не було вже багато часу. Нові дерева мають з’явитися там, де б вони могли затіняти та прикрашати навколишній простір, а також на місці вже зрізаних дерев.  

Крім того, має відбутися санітарна чистка близько 500 дерев, які знаходяться в аварійному стані. Зокрема, буде приділена увага такій проблемі, як  проростання дерев омелою, що робить їх гілки крихкими та вразливими. Крім того, будуть зрізані сухі гілки та старі дерева, які можуть становити небезпеку. Під час робіт буде задіяна сучасна мобільна техніка.

Часом дерева рубати зовсім незаконно. Нещодавно було затримано селянина, який спилював дерева на території національного природного парку. Свої дії він мотивував том, що намагався чимось опалити своє помешкання.

comments powered by HyperComments