Соціальні працівники сплачиватимуть за ЖК-послуги менше інших харків'ян

Четвер, 9 листопада 2017, 10:01
Міськрада ввела пільгу для них на сплату житлово-комунальних послуг.
Соціальні працівники сплачиватимуть за ЖК-послуги менше інших харків'ян

Пільгу введено у розмірі 50% вартості цих послуг.  Пільгу отримають близько 600 осіб, обсяги роботи у яких значно зросли, - повідомляє «Справжня Варта».

Таке рішення було прийнято 8 листопада на сесії Харківської міської ради.

Заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан:  «Мова йде про ста співробітників центрів соціальних служб у справах сім'ї, дітей та молоді, які обслуговують 671 сім'ю і у яких було скорочено понад 160 ставок, а обсяг роботи залишився той же, плюс зняли держслужбу, і на тлі мінімальної заробітної плати вони фактично отримують на руки 2542 грн. Йдеться про таку ж суму оплати праці співробітників територіальних центрів, яких близько 500 осіб, і обсяг роботи яких ми змушені значно розширити в зв'язку з роботою з самотніми громадянами, сім'ями, випадками внутрісімейної агресії, соціальною роботою з людьми, які повертаються з місць позбавлення волі, в тому числі з Донецької та Луганської областей, в зв'язку з допомогою військовим, які повертаються із зони АТО з посттравматичним синдромом».

Як раніше писала «Справжня Варта», Міськрада готова надати тимчасове житло для тих, хто потрапив в складну життєву ситуацію.

Півроку бездомним можна буде жити в соціальному готелі. Такий проект реалізований в Харкові за підтримки Німецької федеральної компанії «GIZ».

Правова форма закладу - комунальний заклад соціального спрямування «Соціальний готель». Відкрити його готуються по вул. Валентинівській, 23-г.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments