У Харкові низький рівень протипожежної безпеки у "висотках"

П'ятниця, 10 листопада 2017, 12:17
По місту з 701 будинків в 478 системи протипожежного захисту не працюють, що становить 69% від загальної кількості обладнаних.
У Харкові низький рівень протипожежної безпеки у "висотках"

У 508 будинках системи протипожежної автоматики зовсім не обслуговуються, що становить 72,7%. З 715 систем димовидалення в неробочому стані знаходяться 303, а з 33 тис. пожежних кранів - трохи менше половини, - повідомляє «Справжня Варта».

За останні п'ять років у висотках сталося 376 пожеж, в яких загинуло 13 осіб, а збитки склали близько 8,5 млн грн.

Такі дані було наведено у ході засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Перший заступник Харківського міського голови Ігоря Терехова.  .

За словами начальника Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Володимира Юрченко, багато пожеж сталося через захаращеність місць загального користування жителями будинків, що призводить до блокування шляхів евакуації, а перепланування тамбурів і коридорів не дозволяє фахівцям перевірити системи пожежогасіння.

Як повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, в 2018 році планується довести показник працездатності систем протипожежного захисту з нинішнього 31% до 50%, а потім продовжувати цю роботу до повного завершення.

Відповідним службам дані доручення по виправленню ситуації.

Як раніше писала «Справжня Варта», жінка, яка була "прикута" до ліжка, не змогла врятуватися від пожежі.

В будинку горіли домашні речі та диван на площі 5 кв.м. На дивані знаходилось обвуглене тіло загиблої господарки оселі, 1943 року народження. Зі слів її родичів жінка була прикута до ліжка і не могла самостійно пересуватись.

Також через один електрообігрівач в одній квартирі всі мешканці будинку повтікали звідти по пожежних сходах.

Врятований чоловік зазнав опіків обличчя та рук. Бригадою медиків він був доставлений до реанімаційного відділення Балаклійської лікарні.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments