Обласна дитяча лікарня №1 отримала сучасне, навіть унікальне обладнання - Світлична

П'ятниця, 10 листопада 2017, 15:25
Вартість цього обладнання близько 26 мільйонів гривень
Обласна дитяча лікарня №1 отримала сучасне, навіть унікальне обладнання - Світлична

Про це губернаторка заявила під час передачі 1-й обласній дитячій лікарні 23 одиниць сучасного медобладнання, - повідомляє «Справжня Варта».

Вона відзначила ту особливу роль, яку грає ця лікарня /головний лікар Обласної дитячої лікарні №1 Оксана Піонтковська /.

Голова ХОДА Юлія Світлична: "За рік пацієнтами цього медичного закладу стають майже 90 тисяч дітей. З 2014 року, з початком бойових дій на Донбасі, висококваліфіковані медики закладу прийняли 5 тисяч маленьких мешканців Донецької та Луганської областей. Будемо й у надалі підтримувати заклад - задля того, щоб кожна дитина Харківської області мала змогу отримувати якісні медичні послуги».

Лікарня отримала інкубатор для звичайного догляду за новонародженими, системи інтенсивної терапії для новонароджених, апарати штучної вентиляції легенів, апарат для штучного дихання та дихальної терапії, аналізатор газів крові та електролітів, інфрачервоний нагрівач, наркозно-дихальний апарат, мийно-дезінфекційну машину, операційний світильник, каталку для транспортування пацієнтів, рентгенографічну та флюороскопічну системи.

Оксана Піонтковська повідомила, що отримане обладнання працюватиме в двох реанімаціях (одна з них – неонатальна, де знаходяться діти від самого народження до 28 днів), у рентгенологічному відділенні та відділенні патології новонароджених, в ургентно-операційному блоці.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківська обласна дитяча клінічна лікарня №1 - найпотужніший заклад свого профілю в області. Тут цілодобово надають високоспеціалізовану допомогу дітям та підліткам до 18 років. Щорічно до закладу звертаються понад 90 тис. пацієнтів, з них понад 20 тисяч госпіталізують до відділень стаціонару. Лікарі ОДКЛ № 1 за рік виконують до 100 тисяч хірургічних маніпуляцій, 7000 планових та ургентних операційних втручань, у тому числі понад 300 - ендовідеоскопічним способом. Тут оперують дітей раннього віку з вродженими вадами розвитку, онкохворих, проводять складні ендовідеолапароскопічні та ендовідеоторакаскопічні, реконструктивні та реконструктивно-пластичні операції.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments