В Харківській області заговорила ще одна громада

Четвер, 16 листопада 2017, 20:48
У Краснограді розпочато радіомовлення на FM-частоті
В Харківській області заговорила ще одна громада

16 листопада, у День працівників радіо, телебачення та зв'язку, в Краснограді почало свої передачі місцеве радіо, завдяки якому жителі дізнаватимуться про актуальні новини, слухатимуть мистецькі, науково-розважальні, просвітницькі передачі, повідомляє «Справжня Варта».

Передавач працює на хвилі 103,2 МГц.  

За словами директора ТРК Красноградщини «Центр» Андрія Копитька, обсяг мовлення складатиме 24 години на добу, з яких 12 – власне, решта – ретрансляція Першого каналу Українського радіо. Радіо можуть слухати не лише мешканці Красноградщини, але й Сахновщини та Зачепилівщини.

5 жовтня 2017 року Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення визначила переможців конкурсу на мовлення на 22 частотах у 14 регіонах України. Ліцензії на малопотужне FM-мовлення отримали п'ять громад Харківської області, які першими відгукнулися на роз'яснювальну роботу з боку обласної ради щодо нагальності та важливості розвитку мовлення громад.

Таким чином, тепер на Харківщині в рамках проекту «Мовлення громад» в FМ-діапазоні працюють п'ять радіостанції: Ізюмська радіокомпанія «Радіо-Ізюм» (позивний «Говорить Ізюм») на частоті 100,8 МГц; ТОВ «Телерадіокомпанія «Сігма», Лозова (передавач у Кегичівці – 104,3 МГц; ТРК Красноградщини «Центр», Красноград («Говорить Красноград») – 103,2 МГц;  ПАТ «НСТУ», Київ («Українське радіо») у Краснокутську – 91,5 МГц; ПАТ «НСТУ», Київ («Українське радіо») у Первомайському – 102,6 МГц.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments