У Харкові викрили навколобанківських шахрайок

П'ятниця, 17 листопада 2017, 21:38
Три безробітні жінки з мобільних телефонів розсилали громадянам фіктивні смс-повідомлення від імені служби безпеки одного з банків.
У Харкові викрили навколобанківських шахрайок

Шляхом обману вони дізнавалися у постраждалих реквізити банківських карт, після чого переводили гроші на картки інших банківських установ.

Викрили злочинну групу співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області в рамках проведення цільової загальнодержавної оперативно-профілактичної операції «Трікстер».

Діяли зловмисниці не тільки на Харківщині, а й в інших областях України.

Встановлено, що 29, 32 і 33-річні жінки з мобільних телефонів здійснювали розсилку фіктивних смс абонентам одного з українських операторів мобільного зв'язку. Зловмисниці шахрайським способом дізнавалися реквізити банківських карток громадян і переводили гроші на інші банківські картки, які були оформлені на підставних осіб. Також поліцейські встановили організатора злочинної групи. Ним виявився 30-річний житель міста Горлівка. Чоловік в даний час відбуває покарання у виправній колонії на окупованій території Донецької області.

Досудове розслідування триває по ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

comments powered by HyperComments