Юлія Світлична допоможе фінським інвесторам у реалізації проекту будівництва контейнерного термінала

Вівторок, 28 листопада 2017, 17:02
Голова ХОДА готова організувати зустріч інвесторів з керівництвом Південної залізниці для обговорення конкретних варіантів реалізації цього проекту.
Юлія Світлична допоможе фінським інвесторам у реалізації проекту будівництва контейнерного термінала

Про наміри компанії з фінським капіталом Containerships реалізувати в Харківській області проекту будівництва контейнерного термінала повідомив керуючий директор підприємства Ігор Богданов на зустрічі представників бізнесу і Посольства Фінляндії з керівництвом облдежадміністрації.

«У нас багато клієнтів на Харківщині, - зазначив Ігор Богданов. - Для створення терміналу для нас головною умовою є наявність залізничних шляхів і деякої інфраструктури. Ми можемо розглянути різні майданчики в регіоні».


Юлія Світлична зазначила, що готова організувати інвесторам зустріч з керівництвом Південної залізниці для обговорення конкретних варіантів і перспектив реалізації цього проекту.

Також у ході зустрічі глава області обговорила низку робочих питань з керівництвом компанії «Фінпрофіль», яка є найбільшим платником податків у Печенізькому районі області.

Завершуючи зустріч, глава області зазначила: «Керівництво області зацікавлене в тому, щоб чесний бізнес розвивався в регіоні. Поліпшення бізнес-клімату та поліпшення інвестиційної привабливості - це ті завдання, які ставить Президент України, і ми активно працюємо над реалізацією цих завдань».

Посол Фінляндської Республіки в Україні, в свою чергу, запросив главу ХОДА взяти участь у заходах, присвячених святкуванню 100-річчя незалежності Фінляндії, які пройдуть у Києві 6 грудня.



Нагадаємо, що на необхідності поглиблення економічного співробітництва між двома країнами наголосив ще колишній голова ОДА Ігор Райнін.

«Ми всіма можливими шляхами та механізмами диверсифікуємо ринки і в цьому році маємо збільшення експорту до країн ЄС на 3%. На жаль, в цьому обсязі не дуже велика частка Фінляндії. Тому наше перше прохання до вас - доносити до фінського бізнесу наступну позицію: Харків потрібно розглядати не тільки крізь призму військового конфлікту, а й крізь призму мирного розвитку», - заявив тоді керівник ОДА.

На зустрічі з представниками Фінляндської Республіки у 2016 році була досягнута домовленість щодо візиту представників бізнесу Фінляндії до Харківської області.

Нагадаємо також, що під час Генеральної Асамблеї ООН у вересні ц.р. Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо. Співрозмовники обговорили шляхи посилення українсько-фінляндської двосторонньої взаємодії. Глава держави привітав наміри фінляндської бізнес делегації здійснити найближчим часом візит в Україну. Президент висловив вдячність фінляндській стороні за підтримку проектів в нашій державі в освітній та енергетичній галузях.

comments powered by HyperComments