Близько 2000 мешканців Харківщині пішли на контрактну службу

Середа, 29 листопада 2017, 10:43
Цього року зросла кількість охочих служити на контрактній основі.
Близько 2000 мешканців Харківщині пішли на контрактну службу

В районних військкоматах тривають інформаційно-роз’яснювальні акції, які мають на меті пропагувати службу в армії та спонукати призовників поступити на контракт, повідомляє Регіональний медіацентр Міністерства оборони України у Харкові. За словами Юрія Калгушкіна, військового комісара Харківського обласного військкомату, цього року 40% від усіх добровільних призовників мають статус учасника бойових дій.

Як зазначають офіцери, які займаються відбором воїнів-контрактників, цього року чимало охочих піти на контрактну службу воліли піти до військових частин та підрозділів Десантно-штурмових військ. Цього року більше ніж 220 людей обрали саме такий вид служби. Найближчим часом ще 50 осіб після оформлення необхідних документів приєднаються до них.

Калгушкін зазначив, що за останні три роки середній вік новобранців почав знижуватися. Він розповів, що в 2014 році до районного військкомату приходили люди 40-45 років. Пізніше вони працювали з 35-річними. А цього року цей показник склав 25-27 років. Наступні команди новобранців-контрактників у Харківському обласному військкоматі будуть формувати наприкінці грудня.

Як повідомляла «Справжня варта», військовому шпиталю потрібна допомога. Волонтери опублікували список потреб військових, які проходять лікування в шпиталі.Цього року зросла кількість охочих служити на контрактній основі.

comments powered by HyperComments