В Харкові сталася велика пожежа в приватному будинку

Четвер, 30 листопада 2017, 11:12
В Київському районі Харкова пожежники змогли ліквідувати пожежу, яка сталася триповерховому житловому будинку.
В Харкові сталася велика пожежа в приватному будинку

Інформація про пожежу в приватному будинку надійшла вчора, 29 листопада, о 17.25. Про це повідомили свідки загоряння, передає ГУ ДСНС в Харківській області.  Після прибуття на місце рятувальники встановили, що вогнем був охоплений дах будинку, внутрішні приміщення 2-го та 3-го поверхів, а також перекриття між цими поверхами і горищне перекриття.

Загалом, площа горіння становила близько 180 кв.м. Охоплені полум’ям уламки конструкцій даху потрапили на одноповерхову прибудову до будинку. Там площа загоряння становила 50 кв.м. вогонь становив загрозу для будинку, який розташовувався на відстані 10 м. Люди, які знаходились в приміщенні, не постраждали.  

Для гасіння пожежі були викликані додаткові сили та засоби. В ліквідації загоряння брали участь 7 пожежних автоцистерн, 3 спеціальних аварійно-рятувальних автомобіля, пожежна автодрабина та 45 осіб особового складу ДСНС. О 18:10 їм розповсюдження вогню було зупинене. Ліквідація відбулась о 22:05.

Згідно попереднім даним, між металевим димарем та горючим утеплювачем стін будинку не було належної протипожежної відступки. В результаті чого спочатку зайнявся утеплювач, а потім полум’я перекинулось на дах оселі. За попередніми даними, вірогідною причиною пожежі є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі.

comments powered by HyperComments