На Харківщині було знешкоджено 63 боєприпаси часів Другої світової

Четвер, 30 листопада 2017, 12:42
Харківські піротехніки змогли вилучити та знешкодити 63 вибухонебезпечних предмети.
На Харківщині було знешкоджено 63 боєприпаси часів Другої світової

28 листопада піротехніки ДСНС розмінували та знищили 63-х застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області. Ці вибухонебезпечні предмети були виявлені в населених пунктах Нововодолазького, Балаклійського Лозівського, Дергачівського районів.

Більше всього боєприпасів було виявлено на території приватного маєтку в селі Нова Гусарівка Балаклійського району. Місцевий мешканець на присадибні ділянці зміг викопати невідомі металеві предмети. Чоловік одразу ж здогадався викликати рятувальників.  

Після прибуття на місце фахівці з’ясували, це були артилерійські снаряди калібру 45 мм. Згодом прилеглу територію більш детально обстежили піротехніки за допомогою металошукача. Там вони знайшли 48 вибухонебезпечних предметів – 8 осколкових та 1 протитанкову гранату, 38 артснарядів діаметром 45 мм і 1 – діаметром 76 мм. Знайдені боєприпаси були знешкоджені у спеціально відведених місцях шляхом підриву. Постраждалих не було.

Як повідомляла «Справжня варта», вчора в Харкові сталася велика пожежа в триповерховому приватному будинку. За попередніми даними, вірогідною причиною пожежі є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі.

comments powered by HyperComments