На Харківщині викрили шахрайську схему із захоплення лісу

Четвер, 30 листопада 2017, 17:02
В Харківській області викрита шахрайська схема із захоплення лісу під забудову, яка діяла 5 років.
На Харківщині викрили шахрайську схему із захоплення лісу

Ізюмська прокуратура викрила злочинну схему незаконного заволодіння коштами в особливо великих розмірах через використання земель державного лісового фонду, передає Прокуратура Харківської області. Згідно попереднім розрахункам, тут мова йде про десятки мільйонів гривень, якими заволоділи шахраї. Про це розповів Володимир Калюга, керівник місцевої прокуратури

Співробітники прокуратури встановили, що починаючи з 2012 року службові особи однієї з обласних благодійних організацій самовільно займали та роздавали землі, розташовані у лісовому масиві на березі Червонооскільського водосховища у Борівському районі.

Вони за гроші укладали договори про тимчасове користування земельними ділянками, на що не мали жодних прав. При чому зловмисники стверджували громадянам, що дана процедура є цілком законною. Майже за 5 років було самовільно захоплено близько 32 га лісу. На даних територіях були частково знищені лісові насадження. Крім того, там вони побудували більше півтисячі житлових  та господарських споруд.

Керівник благодійної організації був пійманий «на гарячому» 29 листопада. За чергову земельну ділянку він отримав 108 тисяч гривень. На сьогоднішній день його було затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, що підтверджують незаконну діяльність, гроші, автомобілі преміум класу.

Досудове розслідування проводиться за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яке завдало значної шкоди, та шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 197-1, ч. 4 ст. 190 КК України). Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.

Як повідомляла «Справжня варта», нещодавно на Харківщині було знешкоджено 63 боєприпаси часів Другої світової. Ці вибухонебезпечні предмети були знайдені в населених пунктах Нововодолазького, Балаклійського Лозівського, Дергачівського районів. Більше всього боєприпасів було виявлено на території приватного маєтку в селі Нова Гусарівка.

comments powered by HyperComments