Радник голови Харківської області ініціював декомунізацію площі Героїв Небесної Сотні

Вівторок, 5 грудня 2017, 16:42
Порожня могили Руднєва на площі Героїв Небесної Сотні (колишня площа Руднєва) в Харкові - це символ порожньості ідеї комунізму вцілому.
Радник голови Харківської області ініціював декомунізацію площі Героїв Небесної Сотні

Про це написав радник губернатора Харківської області Олег Ширяєв на сторінці у фейсбуці. 

"Сьогодні в цьому питанні нарешті буде поставлено крапку: могила виявилася порожньою згідно проведених досліджень. Маленька перемога з великим змістом", - написав він.

Нагадаємо, що саме Олег Ширяєв восени звернувся до Харківської міської ради з пропозицією прибрати з площі Героїв Небесної Сотні могилу Руднєва. 

"Зараз одним з чисельних напрямків нашої діяльності є доведення до логічного завершення процесу декомунізації в місті. На нашу думку, могила радянського ката Руднєва, яка зараз знаходиться на майдані Героїв Небесної сотні - це неприпустимо. І ця ситуація, вимагає негайного вирішення. Отже, ми звернулись до міської ради з наполегливим проханням провести перепоховання останків Руднєва на одному з міських цвинтарів та припинити паплюжити ім'я Героїв Небесної сотні небажаним сусідством з радянським катом. Ми триматимемо це питання на контролі, доки наша ініціатива не буде доведена до завершення", - написав тоді Ширяев.

comments powered by HyperComments