Повноцінне та відповідальне місцеве самоврядування має скласти фундамент розвитку України – Світлична

Четвер, 7 грудня 2017, 09:14
Голова ХОДА Юлія Світлична висловила свої привітання з нагоди Дня місцевого самоврядування.
Повноцінне та відповідальне місцеве самоврядування має скласти фундамент розвитку України – Світлична

«Щиро вітаю всіх земляків із Днем місцевого самоврядування. Третій рік поспіль ми зустрічаємо цю дату, спостерігаючи значні позитивні зміни в розвитку місцевих громад.

Ініційована Президентом України реформа децентралізації надала місцевому самоврядуванню можливість досягти справжньої спроможності. Те, про що говорили протягом понад 20 років незалежності, здійснюється зараз. Місцеві бюджети збільшилися в рази. Сьогодні громади можуть самі визначати, які проекти на своїх територіях реалізовувати в першу чергу. Це надає великі можливості владі на місцях та накладає на неї велику відповідальність.

Повноцінне та відповідальне місцеве самоврядування має скласти фундамент розвитку України. Це підхід, результативність якого доведено в найрозвиненіших країнах Європейського Союзу. Сьогодні шлях об’єднання громад та передачі повноважень на місця для нашої країни є пріоритетним. І цей процес з року в рік лише поглиблюватиметься.

Бажаю всім працівникам місцевого самоврядування Харківщини максимально ефективно використати ті можливості, які є сьогодні, задля розвитку кожної громади, усього регіону та всієї країни. Успіхів вам та нових досягнень!».

comments powered by HyperComments