Програма тероборони, ініційована ХОДА, розвиватиметься в наступні два роки

Четвер, 7 грудня 2017, 12:53
Обласна програма, розроблена за ініціативи ХОДА, була затверджена депутатами облради.
Програма тероборони, ініційована ХОДА, розвиватиметься в наступні два роки

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, бюджет за 2018 рік був збільшений більше ніж в 1,5 рази порівняно з попереднім. Тепер він складатиме 14 мільярдів гривень. За словами губернаторки, таке збільшення є чіткою демонстрацією динамічного розвитку економіки регіону та ефективності процесу децентралізації. Це все має поліпшити фінансування соціальної та гуманітарної сфери. Зокрема, надходження коштів у сферу освіти збільшиться вдвічі, фізкультури та спорту – в півтора рази, а охорони здоров'я – на 40%.

Директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков в свою чергу зазначив, що даний документ передбачає виділення необхідних коштів на оплату праці співробітникам бюджетних установ, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення продуктами харчування , а також фінансування інших першочергових статей видатків.

Передбачено виділити 76,5 мільйонів гривень на реалізацію найбільш необхідних заходів щодо окремих регіональних програм. В рамках Програми «Новий освітній простір Харківщини» компенсуватимуть половину вартості пільгового проїзду метро Харкова для студентів тих вишів, які є власністю області. Фінансуватиметься й виплата обласних стипендій.

За словами голови ХОДА, наступного року будуть реалізуватися проекти національного значення, які включатимуть в себе будівництво метрополітену, великої зали Харківської філармонії на 777 місць, унікального комплексу з переробки побутових відходів тощо.

На реалізацію заходів Комплексної програми соціального захисту населення на 2016-2020 роки було передбачено майже 11,9 мільйонів гривень. Майже 26,3 мільйонів гривень буде спрямовано на фінансову підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл та фізкультурно-спортивних товариств, близько 1,8 мільйонів гривень – на організацію порятунків на воді.

Юлія Світлична також підкреслила, що на наступний рік мають створити нову систему сільської медицини, відкрити півсотні сільських амбулаторій з сучасним обладнанням, продовжити формувати мережу опорних шкіл, яка зможе вирішити проблеми сільської освіти. Також буде розпочате відновлення Шарівського палацу, який багато років перебував у занедбаному стані.

comments powered by HyperComments