Відтепер час у дорозі замість 4-5 годин займе не більше двох - Світлична про дорогу Харків-Слов’янськ

П'ятниця, 8 грудня 2017, 13:43
Замість бездоріжжя тепер Харків зі Слов`янськом зв`язує якісна та комфортна дорога.
Відтепер час у дорозі замість 4-5 годин займе не більше двох - Світлична про дорогу Харків-Слов’янськ

Про це написала губернатор Харківщини Юлія Світлична на сторінці у Фейсбуці. 

"Яскравий приклад втілення президентської ініціативи, адже значна частина фінансування надійшла саме за рахунок «дорожнього експерименту»", - зазначила вона. 

Загалом на ремонт траси цього року було спрямовано 290 млн грн.

За словами Юлії Світличної, активна робота щодо ремонту автошляхів області, у тому числі у напрямку Донецька та Луганська, буде продовжуватися й надалі.

«Будемо спрямовувати на це державні кошти, частину митних зборів, місцеві бюджети також можуть долучитися до цієї роботи, адже бюджетна децентралізація дозволила зміцнити їх та дала можливість громадам спрямовувати кошти на розвиток власної інфраструктури», - зауважила керівник облдержадміністрації.

Говорячи про плани щодо ремонту доріг на наступний рік, Юлія Світлична зауважила, що завдяки створенню Дорожнього фонду та ухваленню обласної програми розвитку дорожньої мережі, на Харківщині будуть активно ремонтувати дороги місцевого значення.

Нагадаємо, вчора на сесії облради було прийняте рішення про створення Дорожнього фонду та регіональну Програму розвитку дорожньої мережі на 2018-2020 роки.

Як повідомляла "Справжня Варта" раніше, голова ХОДА Юлія Світлична з особливою увагою ставиться до контролю за якістю використання бюджетних коштів при ремонті доріг.

Також, за словами губернатора Харківщини Юлії Світличної, децентралізація, яку ініціював Президент України та впроваджує Кабінет міністрів, надає всі можливості сконцентрувати увагу на проблемних питаннях, які не вирішувалися десятиліттями. З початку реформи доходи зведеного бюджету Харківської області збільшилися в 2,5 раза. За 9 місяців 2017 року це 22,4 млрд грн.  В першу чергу додаткові гроші потрібно направити, на думку Світличної, на  будівництво та ремонт об’єктів життєзабезпечення, ремонти доріг, мостів, розбудова інфраструктури: шкіл, дитячих садків, фізкультурно-оздоровчих комплексів.

comments powered by HyperComments