На мережу доріг Харківщини наступного року буде направлено 2 млн гривень

Четвер, 7 грудня 2017, 15:21
Рішення про створення Дорожнього фонду та регіональну Програму розвитку дорожньої мережі на 2018-2020 роки ухвалили в ході XIII сесії обласної ради VII скликання.
На мережу доріг Харківщини наступного року буде направлено 2 млн гривень

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Дорожній фонд у Харківській області створюють через те, що з 1 січня 2018 року обласні державні адміністрації управлятимуть автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

Передбачається, що в 2018 році Дорожній фонд Харківської області отримає з державного бюджету субвенцію в обсязі 721,6 млн грн. Державна субвенція - головне джерело формування фонду. Іншими джерелами можуть бути обласний бюджет, місцеві бюджети, кошти митного експерименту та інші джерела, що не заборонені законодавством.

Відповідно до Програми розвитку дорожньої мережі в 2018 році 80% фонду спрямують на ремонт та утримання місцевих доріг загального користування, 20% - на комунальні дороги.

Наступні роки дії програми передбачають збільшення Дорожнього фонду: у 2019 році на ремонт і утримання місцевих та комунальних доріг розраховують спрямувати понад 1 млрд грн, у 2020-му - більш ніж 1,5 млрд грн.

Як зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець, в цілому на мережу доріг наступного року буде направлено 2 млн грн (з них -1 млн 300 тис грн – на дороги державного значення). 

Нагадаємо, голова ХОДА Юлія Світлична з особливою увагою ставиться до контролю за якістю використання бюджетних коштів при ремонті доріг.

Також, за словами губернатора Харківщини Юлії Світличної, децентралізація, яку ініціював Президент України та впроваджує Кабінет міністрів, надає всі можливості сконцентрувати увагу на проблемних питаннях, які не вирішувалися десятиліттями. З початку реформи доходи зведеного бюджету Харківської області збільшилися в 2,5 раза. За 9 місяців 2017 року це 22,4 млрд грн.  В першу чергу додаткові гроші потрібно направити, на думку Світличної, на  будівництво та ремонт об’єктів життєзабезпечення, ремонти доріг, мостів, розбудова інфраструктури: шкіл, дитячих садків, фізкультурно-оздоровчих комплексів.

comments powered by HyperComments