У Харківській області з’явився новий ландшафтний заказник

П'ятниця, 8 грудня 2017, 14:45
Ландшафтний заказник місцевого значення «Синичинський» захищатиме тварин та рослин, яких було внесено до Червоної книги.
У Харківській області з’явився новий ландшафтний заказник

Заказник місцевого значення «Синичинський» розташований на території Ізюмського району. Загалом, на його території будуть охоронятися одинадцять видів тварин, які внсені до європейського Червоного списку. Це саме стосуватиметься до ще 31-го виду, які входять до Червоної книги України, передає ХОДА.

Крім того, там зберігатимуться 11 видів рослин, які входять до Червоної книги України, 33 види рослин та 48 видів тварин – до Червоного списку Харківщині.

Рішення про створення заказника підготував Департамент екології та природних ресурсів. 7 грудня відповідне рішення було затверджено депутатами облради. Сам заказник буде розташований на площі близько 285,6 га. Його головна мета – збереження у природному стані типового заплавного водно-болотного комплексу. Адже там розташовані заплавні ліси, високотравні та осокові болота, залишки пралісів 90 - 120-річного віку, фрагменти крейдових і піщаних степів.

comments powered by HyperComments