Харківщина - у лідерах з антикорупційної роботи

П'ятниця, 15 грудня 2017, 15:05
У Харкові відбулося засідання комісії з оцінки корупційних ризиків обласної державної адміністрації.
Харківщина - у лідерах з антикорупційної роботи

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

«Корупція залишається однією з найнебезпечніших загроз правам людини, демократії та соціальної справедливості. Тому Президент Петро Порошенко ухвалив цілу низку програм з протидії корупції, які ми втілюємо на місцях, - зазначив Марк Беккер. - Харківська область протягом останніх років лідирує серед регіонів за багатьма позиціями, в тому числі з боротьби з корупцією. У 2017 році ми одні з перших затвердили антикорупційну програму в області. Задля мінімізації галузевих корупційних ризиків спільно з НАЗК ми провели низку тренінгів і навчань. І надалі продовжимо активно працювати у цьому напряму».

За словами завідувача сектором з питань запобігання та боротьби з корупцією апарату ХОДА Костянтина Ісаєва, всі норми, передбачені обласною антикорупційною програмою, затвердженою 27 лютого 2017 року, на даний момент виконано.

«Було проведено низку превентивних заходів, спрямованих на запобігання проявам корупції як в межах ХОДА, та і в районах та містах області, - зазначив Костянтин Ісаєв. - Статистичні дані прокуратури, органів внутрішніх справ, служби безпеки говорять про те, що в області зафіксовано незначну кількість проявів корупції. Це заслуга превентивної діяльності».

Під час засідання Марк Беккер також звернув увагу присутніх на необхідності вчасно та якісно заповнити декларації за 2017 рік, які потрібно буде подати до квітня наступного року.

comments powered by HyperComments