Світлична про метро: завдання – завершити будівництво за 4 роки та раціонально використати гроші європейських партнерів

Вівторок, 19 грудня 2017, 12:35
Роботи стартують у 2018 році і мають завершитися у 2022.
Світлична про метро: завдання – завершити будівництво за 4 роки та раціонально використати гроші європейських партнерів

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

«Наступного року в Харкові має розпочатися будівництво станцій метрополітену в напрямку аеропорту. Ми вдячні європейським колегам за підтримку та виділення коштів. ЄБРР та ЄІБ спрямують на будівництво метро в Харкові 320 млн євро. Завдання – завершити будівництво за 4 роки та раціонально використати гроші європейських партнерів», – наголосила Юлія Світлична.

Вона також відзначила, що будівництво «підземки» в обласному центрі – це один з пріоритетних проектів для Харківщини.

«Будівництво метро – це розвиток екологічно чистого транспорту в нашому регіоні. За кошти міста, ЄБРР та ЄІБ побудуємо дві нові станції, електродепо та закупимо 85 нових вагонів. Жителі південних районів Харкова отримають доступ до метрополітену», – уточнила керівник області.

Як раніше писала «Справжня Варта», Кабінет міністрів України затвердив поданий Харківською ОДА проект будівництва третьої лінії метрополітену в Харкові від станції «Метробудівників» до станції «Одеська», а також будівництво електродепо «Олексіївське». Цей проект був наданий Харківською міською радою до обласної державної адміністрації та після розгляду і відповідних експертиз поданий Харківською ОДА до Кабінету міністрів.

11 грудня були підписані Фінансові Угоди щодо подальшого будівництва Харківського метрополітену. Це дозволить збудувати дві станції метрополітену у напрямку аеропорту, нове електродепо, придбати новий рухомий склад у кількості 85 вагонів.

comments powered by HyperComments