Переселенці отримають ще одну можливість відкрити свій бізнес

Вівторок, 19 грудня 2017, 14:35
На Харківщині стартував новий етап проекту «Новий відлік», який дозволяє їх учасникам розкрити свої можливості в бізнесі.
Переселенці отримають ще одну можливість відкрити свій бізнес

Задача проекту «Новий відлік» полягає в тому, щоб надати переселенцям можливість реалізувати власні бізнес-ініціативи та допомогти їм краще соціалізуватися. Зокрема, він направлений і на ветеранів АТО та членів їх родин. В межах проекту учасники спочатку отримають необхідні знання та навички, а вже потім складатимуть власні бізнес-плани під наглядом тренерів та менторів.

За словами керівника проекту Олександра Чумака, новий етап передбачає вивчення вже наявного бізнесу на предмет тих проблем, які заважають йому розвиватися, більш глибоке вивчення фінансових питань, там більше уваги буде приділено веденню перемовин, мистецтву ефективної презентації і навичкам, які дозволяють домовлятися з партнерами та клієнтами.  

«Ми вперше працюємо групою людей з вадами слуху, – зазначив Чумак, – там багато підприємців-початківців. І головний напрямок їх навчання – це вирощування ягід. Учасники групи мають земельні наділи. І було б цікаво розвинути цей напрямок діяльності».

За словами тренерки Катерини Стрельченко,  цей проект відрізняється від попередніх в тому, що там будуть створені групи які матимуть різні направленості. Кожна з них буде утворена виходячи з того, наскільки досвідченними є її учасники. Крім того, до проекту був добавлений обов’язковий напрямок з профорієнтації.

«Ми намагаємося підвищити їх власні компетенції, – розповів Олег Поліщук, ментор проекту, – наприклад в такому напрямку, як ведення перемов. В якості пілотного проекту ми спробували зробити управлінські поєдинки. Нібито це гра, але в реальності доволі серйозна річ, яка дозволяє відчути на практиці що таке ведення перемов без наявності певного консенсусу».

За словами Чумака, оскілки проект є частиною обласної програми з розвитку підприємництва, то на наступний рік його будуть розширювати: «Ми вже замислюємося про те, яким чином будемо його покращувати. Адже кожної хвилі ми бачимо необхідність покрашень. На сьогоднішній день у нас є група достатньо професійних тренерів і менторів. Деякі з них працюють в цьому проекті трьох років. У нас достатньо якісна програм навчання і менторський супровід».

comments powered by HyperComments