На Харківщині приділили увагу якості питної води

Субота, 23 грудня 2017, 18:28
22 грудня пройшло засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.
На Харківщині приділили увагу якості питної води

Заступник голови ХОДА Марк Беккер розповів, що на Харківщині діє програма «Питна вода Харківської області», розрахована на 2012-2020 роки. Вона втілюється в межах політики держави по забезпеченню населення якісною водою.

Так, в Харківському районі відбулася заміна насосного обладнання на трьох свердловинах, побудована глибоководна свердловина смт Савинці. Відбулася реконструкція та зміцнення греблі Печенізького гідровузла, реконструкція магістрального водогону Кегичівцях. Були упорядковані 80 зон санітарної охорони джерел питної води, була доочищенна системацентралізованого водопостачання в Добровільській школі.

Було замінене насосне обладнання на каналізаційних насосних станціях в Харківському районі. В  КП «Харківводоканал» провели реконструкцію енергогосподарства, а також модернізацію насосного та електричного обладнання. Як було зазначено під час засідання, область приділяє значну увагу питанню щодо забезпечення якісною питною водою. Зокрема, за обласний та районний кошт відбувся капітальний ремонт водогонів низки населених пунктів.

comments powered by HyperComments