Які заходи очікують харків’ян під час свят

Четвер, 28 грудня 2017, 17:03
Вертепний фестиваль, концерти, «ялинки» для дітей – які заходи пройдуть в Харкові до Різдва та Нового року.
Які заходи очікують харків’ян під час свят

Про низку новорічних заходів, які будуть цікавими як дітям, так і дорослим, розповів Олег Яцина, начальник Управління культури і туризму ХОДА. Вже завтра, 29 грудня, в приміщенні ХНАТОБу пройдуть «ялинки» для дітей. Там вони також зможуть подивитися виставу «Красуня та чудовище» та взяти участь в різних розважальних заходах. В Театрально-концертному центрі ХНАТОБу  з 12 по 14 січня також будуть проходити святкові «ялинки». Передусім вони розраховані на дітей з найменш захищених категорій населення. Серед них будуть також діти учасників АТО та мешканці районів.

13 та 14 січня відбудеться «Вертеп-фест». В перший день всі учасники фестивалю зберуться на площі Конституції та колоною пройдуться по Сумській вулиці. Там, на майдані Свободи, відбудеться урочисте відкриття фестивалю. Також пройде концерт, в якому візьмуть участь кращі вертепні колективи з різних області України.

Виступатимуть вони не тільки на сценах. Наприклад, учасники фестивалю мають намір пройтися харківським метрополітеном, заглянути до супермаркетів, завітати до інтернатних заходів та заспівати там колядки. Приєднатися до них можуть всі охочі. Загалом, до «Вертеп-фесту» доєднається 30 колективів.

«Я думаю, і мешканці, і гості свята будуть цим задоволені, – зазначив Олег Яцина, – вони зможуть приєднатися до цих творчих колективів».

14 січня о 12.00 в парку Горького відбудеться продовження фестивалю. Там відбудеться сумісний з етнографічним фестивалем концерт, в якому також візьмуть участь різні колективи області. Виступи триватимуть до 18.00.

comments powered by HyperComments