298 учасників АТО отримають земельні ділянки до свята

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 29 грудня 2017, 17:37
 Сьогодні, 29 грудня, відбулася урочиста передача документів на земельні ділянки учасникам АТО.
298 учасників АТО отримають земельні ділянки до свята

Всього було підготовлено 298 документів, які затверджують право власності на земельні ділянки. Їх отримали військові, які брали безпосередню участь в АТО на Сході України.

"Сьогодні у нас дійсно хороший захід, який підсумовує цей рік, - заявив Марк Бекер, заступник голови ХОДА, - він підтверджує те, що Харківська область повністю виконує всі ініціативи президента України, Уряду по всім напрямкам... І сьогодні, незважаючи на всі складнощі, були видані накази на те, щоб люди, які служили, які захищали нашу країну, отримали наділи у власність".

Він також зазначив, що за два роки було виділено більше 9200 земельних ділянок, а більше 6 тисяч осіб отримали у власність землю. За словами Бекера, труднощі у виділенні землі свого часу створила постанова, яка лімітує видачу цих ділянок після проведення так званих "торгів". Але вихід з даної ситуації знайшовся.

"Я не дуже вірив, що так вийде, - розповів Михайло Васильєв, лейтенант ЗСУ 3-ї ОМБ, - і за такий короткий термін. Але незважаючи на те, що деякі наші депутати намагаються якось бути подалі від народу та не надавати нам земельні ділянки, робота таки вдається. І це дуже добре. Тому я дуже зрадів, коли мені зателефонували та розповіли про те, що ми отримаємо ділянку. Це ділянка під садівництво. Мабуть що буде садочок, невеличкий будиночок для відпочинку. Для мене, для дітей".

За його словами, робота на власній землі допоможе бійцям реабілітуватися: "Коли людина ближча до землі - це добре. І така праця, яка дає свої плоди, які ми можемо бачити з року в рік, вона заспокоює та повертає до цивільного життя".

Ті військові, які не змогли бути присутніми на заході, документи на земельні ділянки отримають пізніше.

Як повідомляла "Справжня Варта" раніше, до Дня збройних сил України Головне управління Держгеокадастру у Харківській області видало 111 наказів на землю для учасників АТО.

comments powered by HyperComments