Харківщина займає перше місце за рівнем працевлаштування людей з інвалідністю

Субота, 30 грудня 2017, 11:25
В Харківській області 72,8% людей, які мають інвалідність, знаходять роботу.
Харківщина займає перше місце за рівнем працевлаштування людей з інвалідністю

2017 року 50% безробітних, які мають інвалідність, були працевлаштовані. Про це розповіла Тетяна Печура, заступниця директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА. Крім того, роботу знайшли 13,4 тисяч безробітних молодих людей віком до 35 років. Загалом, за цей період часу було працевлаштовано 661 людей з інвалідністю. Це майже на 7% більше у порівнянні з попереднім роком.

Загалом, рівень працевлаштування даної  категорії населення складає 72,8%. Це на даний момент найвищий показник по всій Україні.

Олена Захуцьк, заступниця директора Харківського обласного центру зайнятості, розповідала, що співробітники служби зайнятості цього року провели заходи з профорієнтації, де побувало 225 тисяч людей. Крім того, вони в межах своєї діяльності вони надали  509,3 тисяч послуг. В першу чергу вони були направлені та ті категорії населення, яким потрібна особлива увага – жінок, безробітну молодь до 35 років та людей віком більше ніж 45 років. Зокрема, така праця має підвищити їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Крім того, членами комітету був продовжений термін компенсації витрат дев’яти роботодавцям, що змогли працевлаштувати 12 осіб з числа ВПО, які до цього не мали роботи.

comments powered by HyperComments