Харківська, Київська та Хмельницька облдержадміністрації стали лідери з виділення земельних ділянок ветеранам АТО – Держгеокадастр

Четвер, 4 січня 2018, 21:13
Саме ці три області 2017 року увійшли до трійки лідерів в Україні щодо видачі дозволів на розробку документації з виділення земельних ділянок ветеранам і сім'ям загиблих воїнів АТО.
Харківська, Київська та Хмельницька облдержадміністрації стали лідери з виділення земельних ділянок ветеранам АТО – Держгеокадастр

За даними Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, перше місце посіла Київщина – там за минулий рік було видано 7987 дозволів. Далі йде Харківська область – 4095. До трійки також увійшла Хмельницька область – 4017 дозволів, повідомляє ИА «Лівий берег».

Всього з 2014 року в Харківській області видано 7487 дозвільних документів, а загальна площа ділянок, отриманих учасниками АТО, склала понад 9 тисяч гектарів. Головним управлінням ухвалений 6141 наказ про затвердження документації із землеустрою та передачі у власність 6142 земельних ділянок загальною площею 7,4 тис га, що становить 96,4% від загальної кількості рішень про передачу у власність.

Отримання ветеранами та членами сімей загиблих воїнів АТО земельних ділянок – їхнє конституційне право. Головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною робота щодо забезпечення земельними ділянками ветеранів АТО визначена як пріоритетна. Якщо у 2016 році половина наказів про розробку документації завершилася реальним виділенням землі у власність, то вже в 2017-му завершили цю процедуру щодо 67% наказів.

Також за ініціативою Юлії Світличної в Харківській області діє Програма будівництва і придбання житла для учасників АТО, скориставшись якою майже 100 сімей змогли стати власниками нових квартир із 40-відсотковою компенсацією їхньої вартості за рахунок коштів обласного бюджету.

comments powered by HyperComments