З сьогоднішнього дня рух через Губарівський шляхопровід поновлено, - Юлія Світлична

Вівторок, 9 січня 2018, 12:09
Губарівський шляхопровід відновили менше, ніж за рік. Роботи на об`єкті розпочалися у березні 2017 року.
З сьогоднішнього дня рух через Губарівський шляхопровід поновлено, - Юлія Світлична

Ремонт шляхопроводу - лише один з етапів капітального відновлення дороги «Харків - Охтирка», передає прес-служба ХОДА. 

За словами Юлії Світличної, траса у вкрай поганому стані  та потребує негайного ремонту.

"Але для того щоб дорога могла функціонувати повноцінно, спочатку потрібно було відновити міст. У цьому році будемо ремонтувати трасу. Маємо повну підтримку Президента Петра Порошенка у цьому питанні - в державному бюджеті закладені кошти на роботи", - наголосила губернатор Харківщини. 

Голова ХОДА вже дала доручення обласній службі автомобільних доріг щодо розробки документації, необхідної для початку робіт.

"Затягувати не будемо. Люди довго чекали на якісні дороги. Завдяки спільній праці з Президентом, з громадами, маємо результат. У минулому році ми відремонтували в області втричі більше доріг, ніж у 2016-му. Підходимо до цього комплексно - вперше за багато років на Харківщині ремонтуємо та будуємо мости", - повідомила Юлія Світлична.

Нагадаємо, як раніше повідомляла "Справжня Варта", будівництво шляхопроводу стартувало у березні 2017 року. До цього протягом десяти років автомобілісти були змушені робити гак у 7 км. З введенням до експлуатації шляхопроводу рух транспорту стає більш безпечним. Завдяки йому автомобілістам більше не доведеться перетинати залізничне полотно. Вони просто будуть їхати над ним.

Також ми писали про те, що відновлений шляхопровід витримуватиме більше навантаження. Раніше мост був розрахований на 13 тонн, зараз ця цифра збільшилася до 40 тонн. Для покращення безпеки та оптимізації руху поїздв опори знаходяться вище, ніж раніше. Також збільшений найбільший габарит транспортних засобів, яким дозволений рух шляхопроводом. 

Роботи на Губарівському шляхопроводі здійснюються у рамках ремонту дороги між Харківською та Сумською областями Харків – Охтирка. Усього на дорогу виділіли більше 120 мільйонів гривень. Це  пріоритетний напрямок для ремонту у 2017 році. 

Також ми писали, що завдяки Світличній дорожникам вдалося за три місяці відновити Пісочинський шляхопровід. За словами губернатора, шляхопровід не ремонтувався з часів будівництва, а це - 42 роки. Ремонтні роботи на шляхопроводі розпочалися наприкінці вересня 2017 року і проходили у дуже активному темпі, адже міст знаходився в аварійному стані.

comments powered by HyperComments