Світлична про реконструкцію Губарівського шляхопровіду: це - децентралізація в дії (Фото)

Вівторок, 9 січня 2018, 17:16
9 січня рух по Губарівському шляхопровіду був відновлений.
Світлична про реконструкцію Губарівського шляхопровіду: це - децентралізація в дії (Фото)

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Ми вже зазначали, що голова ХОДА вже дала доручення обласній службі автомобільних доріг щодо розробки документації, необхідної для початку робіт з капітального відновлення дороги «Харків - Охтирка».

Будівництво шляхопроводу стартувало у березні 2017 року. До цього протягом десяти років автомобілісти були змушені робити гак у 7 км. З введенням до експлуатації шляхопроводу рух транспорту стає більш безпечним. Завдяки йому автомобілістам більше не доведеться перетинати залізничне полотно. Вони просто будуть їхати над ним.

Також ми писали про те, що відновлений шляхопровід витримуватиме більше навантаження. Раніше мост був розрахований на 13 тонн, зараз ця цифра збільшилася до 40 тонн. Для покращення безпеки та оптимізації руху поїздв опори знаходяться вище, ніж раніше. Також збільшений найбільший габарит транспортних засобів, яким дозволений рух шляхопроводом. 

Роботи на Губарівському шляхопроводі здійснюються у рамках ремонту дороги між Харківською та Сумською областями Харків – Охтирка. Усього на дорогу виділіли більше 120 мільйонів гривень.

Як повідомляла "Справжня Варта" раніше, по області минулого року було відремонтовано 235 км автошляхів, вівся ремонт трьох шляхопроводів – Ізюмського, Пісочинского, Губарівського.

Також ми зазначали, що серед пріоритетів у дорожньому будівництві на 2018 рік губернатор Харківщини відзначила завершення реконструкції Губарівського шляхопроводу та ремонт траси Харків – Охтирка. Значну увагу в 2018-му також приділять не тільки дорогам державного значення, але й місцевим шляхам.

comments powered by HyperComments