Тепер в ЗНО буде більше завдань творчого характеру

Юлія Гуш  |  Четвер, 11 січня 2018, 08:03
В зовнішньому незалежному оцінюванні має бути більше завдань на логіку та творче мислення – переконані фахівці.
Тепер в ЗНО буде більше завдань творчого характеру

Про це розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, система, де тільки потрібно вибирати одну правильну відповідь із низки запропонованих, має суттєві недоліки. Тому завдання в межах ЗНО будуть вдосконалюватися.

«Один з недоліків ЗНО – це недостатня кількість завдань творчого характеру, – зазначив Сидоренко, – нас і досі критикує і громадськість, і науковці за те, що ми в основному перевіряємо знання шляхом вибору правильної відповіді з кількох запропонованих».

Зокрема, цього року в межах проходження ЗНО буде введене аудіювання з іноземних мов. Так абітурієнтів перевірятимуть наскільки ті здатні сприймати текст на слух. Проте люди, які мають проблеми зі слухом, проходити його не будуть. Вони мають надати відповідний документ, які засвідчить їх наявні проблеми. Тоді під час тестування вони отримають текст в друкованому вигляді.

Крім того, з переліку предметів по ЗНО було виключено російську мову та літературу. Все через те, що в протягом чотирьох років жоден виш не зацікавився відповідними оцінками.

Як повідомляла «Справжня варта», на Харківщини вже стартувала реєстрація на проходження пробного ЗНО. Участь в тестуванні є добровільною, а отримані оцінки ніде зараховані не будуть. Пробне ЗНО має передусім показати абітурієнтам наявний рівень знань з того чи іншого предмету.

comments powered by HyperComments